Et skatkammer

-         med fund fra Norddjurs

                                                                        

Djurslands Museum har fået en enestående chance for at vise en række sjældne klenodier – såkaldte danefæ – fra Norddjurs Kommune.

 

I forbindelse med, at Nationalmuseet skal opbygge nye oldtidsudstillinger, er der givet mulighed for at hjemlåne nogle af de meget sjældne fund fra Djurslands Museums ansvarsområde: Norddjurs Kommune.

 

Den store sølvskat fra Gjerrild Klint, edsringen af guld fra Hytten, en benkam fra Mejlgårddyngen, tørklædet fra Huldremosedragten, den dyreformede fibel fra Veggerslev (museets logo), guldbrakteaterne fra Lyngby, guldringen fra Grund og meget meget mere kan nu ses på museet.

 

Udstillingen er åben for publikum fra d. 4. maj til d. 1. september 2007.

 

 

”Da rocken kom til Djursland”

 

Djurslands Museum åbner d. 24. februar en ny udstilling med titlen ”Da rocken kom til Djursland”.

 

1960’erne var årtiet, hvor de unge begyndte at stille spørgsmål ved forældrenes og samfundets normer. Det blev noget særligt at være ung, og det var noget værd i sig selv. Rockmusikken – eller pigtrådsmusikken som den kaldtes – blev en vigtig del af denne nye kultur.

 

Museet vil vise fem af de rum, hvor ungdommen kom til at spille en væsentlig rolle gennem 1960’erne, bl.a. ungdomsværelset og spillestedet. Udstillingen er baseret på Djurslands Museums egne genstande, men også på ting lånt fra folks gemmer.

 

 

 

Kære gæster, skoler, kolleger, museumsbrugere.

 

”De store sejlkuttere” - Dansk Fiskerimuseums særudstilling på Kattegatcentret i Grenaa står der endnu. Dette er en indbydelse til at bruge den hjemmefra. Når den fysiske udstilling lukker vil den leve videre som netmuseum med links fra Dansk Fiskerimuseums og Kattegatcentrets hjemmesider, men også med en direkte adresse:

 

http://sejlkuttere.netmuseum.dk

 

Ideen med netmuseet er at bevare udstillinger, så gæster og brugere kan benytte dem i længere tid end museernes fysiske rammer tillader. Netudstillingene tilbyder samtidig en alternativ mulighed for at bruge museumsudstillinger i undervisning og projekter.

Når det kommer til nutiden, er dette museum stadig aktivt og et af de mest besøgte. Derfor vil vi gerne tage denne lejlighed og annoncere den seneste svenske udgiver, der gjorde betydelige fremskridt inden for gamblingindustrien. Det tog tid og kræfter, men i sidste ende betalte det sig. Tag et kig på den bedste franske kasinoer drevet af Elk Studios, og se det selv.

 

På netmuseum.dk finder man netudstillinger fra andre museer:

 

 

 

 

Norddjurs forude

- er en udstilling, der i tekst og billeder fortæller om 18 kulturhistorisk spændende steder i den nye Norddjurs Kommune. Udstillingen har i løbet af sommeren været vist på Djurslands Museum, og kan fra midten af oktober ses på rådhuset i Allingåbro.

 

 

 

De store sejlkuttere

- fiskeriet står til søs 1880-1930

 

Kulturminister Brian Mikkelsen åbnede den 11. juni 2006 en udstilling produceret af Dansk Fiskerimuseum på Kattegatcentret i Grenaa. Udstillingen fortæller om de store sejlkuttere og det moderne gennembrud i dansk fiskeri fra 1880’erne og frem. Udstillingen udspringer af et samarbejde mellem et kulturhistorisk museum og et naturhistorisk oplevelsescenter, der sigter mod etablering af et nærmere samarbejde om et Havets Hus i Grenaa.

Det havgående fiskeri i Danmark begyndte i Kattegat med snurrevodfiskeriet efter rødspætter. Investorer fra ledende kredse i hovedstaden bidrog fra 1880erne til skabelsen af en flåde af store sejlkuttere i Frederikshavn. Der skulle drives storfiskeri i Kattegat, Nordsøen og ved Island. Det nye snurrevodfiskeri blev kernen i dansk fiskeris ekspansion indtil midten af 1900-tallet.

Dansk Fiskeriforening blev stiftet i 1887 og deltog på Den store nordiske Landbrugs-, Industri- og Kunstudstilling i 1888 med en model- og redskabssamling, det senere Dansk Fiskerimuseum. Foreningen havde nær kontakt til hændelser og hovedpersoner i tidens fiskeri-fremskridt. Det afspejlede sig i Dansk Fiskerimuseums samlinger. Museet fik bl.a. modeller af tidens nye og banebrydende fartøjer – adskillige af dem tegnet af den berømte danske skibsbygger E.C. Benzon. Enkelte af disse fartøjer findes endnu som sejlende museum- eller foreningsskibe, f.eks. ”W. Klitgaard” i Frederikshavn og ”Alvilde” i Århus.

Udstillingen viser modeller af de vigtigste kuttertyper i udviklingen af havfiskeriet fra 1885 til 1930 og de nye opfindelser, der prægede tiden. På touch screen terminaler kan man søge oplysninger, billeder, animationer og filmklip om historien, fiskeriet og sejlkutterne.

  http://netmuseum.dk/                                         

Kattegatcentret                                       Dansk Fiskerimuseum

Tlf. 8632 5200                                           Tlf. 8632 4800

 

Udstillingsadressen:

Færgevej 4

8500 Grenaa                     

                        

 

Handelskvase 1886                  Sejlkutter fra Grenaa 1900                     Sejlkutter ”Alvilde” 1900